Υπογραφή Συμβολαίων του νέου Επιτρόπου και του Βοηθού Επιτρόπου Αγροτικών Πληρωμών

Αξιοποίηση των δυνατοτήτων της νέας τεχνολογίας και επίσπευση των διαδικασιών στήριξης ζήτησε ο Υπουργός Γεωργίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, η υπογραφή των Συμβολαίων του νέου Επιτρόπου Αγροτικών Πληρωμών, κ. Αντρέα Κυπριανού, και του Βοηθού Επιτρόπου, κ. Αντρέα Ευαγγέλου, μετά και τη σχετική Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στις 2 Σεπτεμβρίου 2021. Τα Συμβόλαια συνυπέγραψαν ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστας Καδής και οι δύο αξιωματούχοι, στην παρουσία του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου, κ. Ανδρέα Γρηγορίου και της Διευθύντριας του Τμήματος Γεωργίας, κ. Ανδρούλας Γεωργίου.

Μετά το πέρας της υπογραφής, ο Κώστας Καδής ευχήθηκε στον νέο Επίτροπο και στον Βοηθό Επίτροπο Αγροτικών Πληρωμών κάθε επιτυχία στο σημαντικό έργο που αναλαμβάνουν. Συνεχίζοντας, ανέφερε τα εξής: «Ο αγροτικός κόσμος έχει την ανάγκη της διαχρονικής και σταθερής στήριξης από την Πολιτεία. Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, υιοθετώντας και τις πολιτικές που εφαρμόζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο θα στηριχτούν οι αγρότες μας, θα αναπτυχθεί ο αγροτικός τομέας και θα αναζωογονηθεί η κυπριακή ύπαιθρος. Είναι όμως πολύ σημαντικό, αυτές οι πολιτικές να εφαρμόζονται με αποτελεσματικότητα. Αυτή είναι υποχρέωση του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ), ο οποίος, αν λειτουργεί αποτελεσματικά με διαφάνεια και με γρήγορες διαδικασίες, θα έχει μεγαλύτερη αποδοχή και ανταπόκριση από τους ίδιους τους αγρότες και από όλους όσοι εμπλέκονται στον πρωτογενή τομέα.

Είμαι βέβαιος ότι ο φίλος Αντρέας Κυπριανού, με την επαφή που είχε όλα αυτά τα χρόνια με κόσμο της υπαίθρου, γνωρίζει και έχει αφουγκραστεί τις ανάγκες του αγροτικού μας τομέα και τον τρόπο με τον οποίο αναμένουν τη στήριξη οι αγρότες μας από το Υπουργείο και από τον ΚΟΑΠ. Είμαι βέβαιος ότι η εντιμότητα και η αποτελεσματικότητά του θα έχουν ως αποτέλεσμα την ορθολογική λειτουργία του Οργανισμού, σε συνεργασία βέβαια με όλα τα στελέχη.  Είμαι σίγουρος ότι η στήριξη που θα λάβει από τον Βοηθό Επίτροπο, ο οποίος συνεχίζει από την προηγούμενη περίοδο και κουβαλά μία πάρα πολύ σημαντική εμπειρία, θα βοηθήσουν ώστε να υπάρχει μια ομαλή διαδοχή και να έχουμε μια πορεία αναβάθμισης των δραστηριοτήτων του Οργανισμού.  Όπως λέχθηκε και κατά τη συζήτησή μας, θεωρούμε ότι ο ΚΟΑΠ ήδη εργάζεται σε ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο. Θέλουμε όμως περαιτέρω αξιοποίηση των δυνατοτήτων που μας δίνει η νέα τεχνολογία και περαιτέρω αξιοποίηση όλων των στελεχών, ώστε η βοήθεια που λαμβάνουν οι αγρότες μας να πηγαίνει όσο το δυνατόν πιο σύντομα κοντά τους διότι με αυτόν τον τρόπο θα νιώσουν πιο έντονα τη στήριξη τους από το Κράτος. Εύχομαι πραγματικά κάθε επιτυχία στο έργο σας.  Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε μια αποτελεσματική και γόνιμη συνεργασία, υιοθετώντας το κανάλι επικοινωνίας μέσα από το οποίο θα επιτευχθεί ο κοινός μας στόχος, που δεν είναι άλλος από τη στήριξη των αγροτών μας».

Από την πλευρά του, ο νέος Επίτροπος Αγροτικών Πληρωμών, ανέφερε:

«Η αγροτική οικονομία είναι κεφαλαιώδους σημασίας τόσο για τη στήριξη της υπαίθρου και την πάταξη της αστυφιλίας αλλά κυρίως για την οικονομία του τόπου.  Ο ΚΟΑΠ, ως ένας αυτόνομος και ανεξάρτητος Οργανισμός, έχει τεράστιο έργο να επιτελέσει ως προς τη στήριξη του αγρότη και της υπαίθρου. Είμαι βέβαιος ότι αρχίζει μια νέα σελίδα συνεργασίας με το Υπουργείο Γεωργίας, με το Υπουργείο Εσωτερικών, με το Υπουργείο Εμπορίου και γενικά με τον κρατικό μηχανισμό και την Πολιτεία. Να είστε βέβαιος, κύριε Υπουργέ, ότι στόχος και σκοπός είναι η βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρει ο ΚΟΑΠ, οι πιο έγκυρες και έγκαιρες πληρωμές, διότι, όπως πολύ σωστά είπατε, ο αγρότης χρειάζεται όλη τη στήριξη την ώρα που πρέπει. Προς αυτή την κατεύθυνση, ο Οργανισμός, θα αποτελέσει πρότυπο. Σκοπός και στόχος μου είναι να βελτιώσω τις διαδικασίες μηχανογράφησης και πληροφορικής του Οργανισμού.  Στόχος μου, επίσης, είναι να εφαρμόσουμε μαζί πολιτικές αύξησης της δυνατοτήτων στήριξης της αγροτικής οικονομίας και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η νέα εποχή που ανοίγει θα προσδώσει επιπρόσθετες ευκαιρίες αλλά και ικανοποίηση στον αγροτικό κόσμο.  Θέλω με την ευκαιρία να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους τους προκατόχους μου για τη δουλειά που έχει γίνει και όλα τα στελέχη του Οργανισμού για τη δουλειά που έχουν παράξει. Όλοι μαζί θα δουλέψουμε, σαν μία οικογένεια, με μόνο έναν στόχο: το καλό της κυπριακής αγροτικής οικονομίας και του τόπου μας».