Το Πράσινο Σημείο της Λευκωσίας σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις νέες πολιτικές της Κυβέρνησης για προώθηση της κυκλικής οικονομίας . Είναι το 23ο Πράσινο Σημείο που λειτουργεί στην Κύπρο δίνοντας αξία στα απόβλητα

Πρόθεση της Κυβέρνησης είναι μέσα στην επόμενη περίοδο να προχωρήσει σε μια ουσιαστική πύκνωση του δικτύου των Πράσινων Σημείων εξετάζοντας τις ανάγκες σε όλες τις περιοχές της ελεύθερης Κύπρου. Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστας Καδής, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο Πράσινο Σημείο Στροβόλου μαζί με τον Δήμαρχο Στροβόλου κ. Ανδρέα Παπαχαραλάμπους.

Είναι με ιδιαίτερη ικανοποίηση που επισκεπτόμαστε σήμερα το Πράσινο Σημείο της Λευκωσίας, μια νέα υποδομή η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της στις αρχές Απριλίου, είπε ο Υπουργός. Το Πράσινο Σημείο Στροβόλου τόνισε, είναι ένας χώρος ο οποίος θα έλεγα ότι ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις νέες πολιτικές της Κυβέρνησης για την προώθηση της κυκλικής οικονομίας. Επισήμανε ακόμα, ότι πρόκειται για ένα μοντέλο που δίνει αξία ουσιαστικά στα απόβλητα και δεν τα θεωρεί ότι είναι υλικά που απλά πετάγονται, είναι υλικά που μπορεί να αποτελέσουν την πρώτη ύλη για κάτι άλλο. Ο Υπουργός σημείωσε, ότι το Πράσινο Σημείο Στροβόλου είναι το 23ο Πράσινο Σημείο που λειτουργεί στην Κύπρο. Ο κ. Καδής αναφέρθηκε και στη συνεργασία του Υπουργείου με τις αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης που έχουν όπως είπε ουσιαστικά και την ευθύνη της λειτουργίας των Πράσινων Σημείων. Τέλος, ευχαριστώντας τους Δημάρχους Λευκωσίας για τη συνεργασία τους ο Υπουργός δήλωσε ότι με την αντιμετώπιση και των πρώτων ζητημάτων που έχουν παρουσιαστεί θα καταστεί σταδιακά πρότυπο και για άλλες περιοχές το Πράσινο Σημείο Στροβόλου.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Στροβόλου κ Ανδρέας Παπαχαραλάμπους ανέφερε ότι σε αυτή την εποχή της κυκλικής οικονομίας τα Πράσινα Σημεία είναι άκρως απαραίτητα, για αυτό και εδώ και μερικές βδομάδες έχει ξεκινήσει η λειτουργία τους. Στην επαρχία Λευκωσίας λειτουργούν οκτώ Πράσινα Σημεία με αυτό εδώ του Στροβόλου να εξυπηρετεί τις ανάγκες της μείζονος Λευκωσίας τόνισε. Επισήμανε επίσης την ανάγκη μέσα στους επόμενους μήνες να προγραμματίσει το αρμόδιο Υπουργείο το σχεδιασμό και άλλων Πράσινων Σημείων για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της πόλης μας. Αυτό που είναι ιδιαίτερα ευχάριστο υπογράμμισε ο Δήμαρχος Στροβόλου, είναι ότι βλέπουμε ότι μέρα με τη μέρα ο κόσμος ανταποκρίνεται στο κάλεσμα μας και βλέπουμε ότι οι δημότες μας έρχονται ολοένα και περισσότεροι εδώ να φέρουν τα οικιακά τους απόβλητα. Πρέπει επιτέλους να σταματήσει η κακή πρακτική να απορρίπτονται τα απόβλητα στη φύση πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι ο χώρος των αποβλήτων είναι ακριβώς εδώ στα Πράσινα Σημεία.