Συνάντηση του Υπουργού Γεωργίας με τον Ύπατο Αρμοστή της Αυστραλίας στην Κύπρο Ανάπτυξη περαιτέρω συνεργασίας στην αντιμετώπιση της λειψυδρίας

Την ανάπτυξη περαιτέρω συνεργασίας στον τομέα της διαχείρισης της έλλειψης νερού, με έμφαση στις αφαλατώσεις, συζήτησε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστας Καδής, με τον Ύπατο Αρμοστή της Αυστραλίας στην Κύπρο, κ. Alan Sweetman. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την αναχώρηση του κ. Sweetman από την Κύπρο και επικεντρώθηκε στις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες, όπως είναι η κλιματική αλλαγή και η παρατεταμένη ανομβρία των τελευταίων ετών.

Συζητήθηκαν, επίσης, τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας των δυο χωρών σε θέματα αμπελουργίας και οινολογίας, παραγωγής κτηνοτροφικών φυτών, αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας και εκμετάλλευσης στοιχείων του ορυκτού πλούτου. Στα θέματα αυτά αναγνωρίστηκαν τα θετικά αποτελέσματα των συνεργειών που έχουν αναπτυχθεί όπως και οι ευκαιρίες έρευνας μέσα από την υφιστάμενη συνεργασία ερευνητικών ιδρυμάτων και πανεπιστημίων των δύο χωρών.

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν οι πολύ καλές σχέσεις των δύο χωρών και συζητήθηκαν ευρύτερα τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας τους σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.