Συνάντηση του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος με την Πρέσβειρα της Ολλανδίας

Συνάντηση με την Πρέσβειρα της Ολλανδίας κυρία Nathalie Jaarsma, είχε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κύριος Κώστας Καδής.
Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν οι άριστες σχέσεις των δυο χωρών και συζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας τους, σε ένα ευρύ φάσμα αρμοδιοτήτων του Υπουργείου και σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και η αντιμετώπιση της πρόκλησης της υπερβολικής χρήσης αντιβιοτικών, ιδιαίτερα στον τομέα της κτηνοτροφίας. Συμφωνήθηκεοι δυο χώρες να συνεργαστούν με στόχο τη μείωση και συνετή χρήση των αντιβιοτικών στην κτηνοτροφία, με την προώθηση στην Κύπρο προγραμμάτων εκπαίδευσης που εφαρμόστηκαν με επιτυχία στην Ολλανδία.
Επίσης, η Πρέσβειρα ενημέρωσε τον κ. Υπουργό για καινοτομίες που άρχισαν να εφαρμόζονται στην Ολλανδία με στόχο την προσαρμογή καλλιεργειώνσε λιγότερες απαιτήσεις σε νερό. Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε στην καινοτόμο καλλιέργεια πατάτας σε αλμυρό νερό στην Ολλανδία και συμφωνήθηκε η προώθηση διεξαγωγής σχετικού πιλοτικού σχεδίου στην Κύπρο.
Η κυρία Jaarsma εξέφρασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα της βιοποικιλότητας, με έμφαση στη διατήρηση και αναπαραγωγή της κυπριακής άγριας τουλίπας. Ο κύριος Υπουργός επεσήμανε ότι το θέμα της διατήρησης και προστασίας της σπάνιας βιοποικιλότητας του νησιού μας, αποτελεί μια από τις προτεραιότητες του Υπουργείου του.