Στη Λισαβόνα μετέβη ο Υπουργός Γεωργίας για συμμετοχή στην άτυπη σύνοδο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστας Καδής, μετέβη χθες στη Λισαβόνα για να συμμετάσχει στην άτυπη σύνοδο των Υπουργών Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αρχίζει σήμερα και θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας αύριο, Τρίτη 15 Ιουνίου.

Τα θέματα που θα συζητηθούν κατά την άτυπη σύνοδο αφορούν το μέλλον της Αλιευτικής Πολιτικής καθώς και τα συστήματα τροφίμων και τη χρήση της καινοτομίας στη διαχείριση των φυσικών πόρων.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου, οι Υπουργοί Γεωργίας αναμένεται επίσης να συζητήσουν τα ανοιχτά ζητήματα της μεταρρύθμισης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, ώστε να διευκολυνθεί η επίτευξη συμφωνίας σε ένα από τα προσεχή Συμβούλια.

Στο πλαίσιο των εργασιών της άτυπης συνόδου, οι Υπουργοί Γεωργίας θα έχουν επίσης την ευκαιρία να επισκεφτούν αγροκτήματα στα οποία εφαρμόζεται η γεωργία ακριβείας, η άσκηση δηλαδή γεωργικών πρακτικών που μεγιστοποιούν την αποδοτικότητα των καλλιεργειών, βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητα και περιορίζοντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Φωτογραφία: ΚΥΠΕ