Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης παραλαβής στο Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 1η Μαρτίου, η επίσημη τελετή παράδοσης παραλαβής του Υπουργείου Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος με τον νέο Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή να διαδέχεται τον απερχόμενο Υπουργό κ. Νικό Κουγιάλη.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της τελετής ο απερχόμενος Υπουργός δήλωσε συγκινημένος αφού μετά από 5 χρόνια στο Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος «έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να παραδώσω τη σκυτάλη στον αγαπητό φίλο Κώστα Καδή».

Ο κ. Κουγιάλης εξέφρασε βαθιά ευγνωμοσύνη προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «για τη μεγάλη τιμή που μου έκανε, δίνοντάς μου την ευκαιρία να υπηρετήσω για πέντε χρόνια την πατρίδα μας ως Υπουργός της Κυβέρνησής του αλλά και για τη στήριξη που μου παρείχε και την εμπιστοσύνη που επέδειξε προς το πρόσωπό μου αυτά τα χρόνια».

Για 5 χρόνια «υπηρέτησα την κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη με συνέπεια και αφοσίωση για να υλοποιήσει το πρόγραμμα διακυβέρνησης και να πετύχει το στόχο της να επαναφέρει τον τόπο στο δρόμο της προόδου, της ευημερίας και της ανάπτυξης και έχω ήσυχη τη συνείδησή μου ότι ανταποκρίθηκα στα καθήκοντα μου συμμετέχοντας σε μια κυβέρνηση που κρίθηκε πετυχημένη από τους πολίτες» δήλωσε ο κ. Κουγιάλης.

Ο Νίκος Κουγιάλης εξέφρασε ικανοποίηση γιατί παρέδωσε «ένα Υπουργείο νοικοκυρεμένο, παραγωγικό, με αναπτυξιακό προσανατολισμό», τονίζοντας πως «αυτά τα 5 χρόνια μαζί με τους συνεργάτες μου έχουμε βάλει στερεές βάσεις πάνω στις οποίες μπορείτε να οικοδομήσετε με ασφάλεια για περεταίρω ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, για ορθολογική διαχείριση των υδάτινων και φυσικών μας πόρων, αλλά και αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος. Απευθυνόμενος στον νέο Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή ευχήθηκε καλή επιτυχία και τον διαβεβαίωσε ότι θα είναι πάντα δίπλα του στηρίζοντας το έργο του.

Από την πλευρά του ο νέος Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος δήλωσε:
«Με μεγάλη χαρά αισιοδοξία και όρεξη για πολλή δουλεία αναλαμβάνω σήμερα τη θέση του πολιτικού προϊσταμένου του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και εγώ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη μεγάλη τιμή που μου έκανε και την εμπιστοσύνη που έχει δείξει προς το πρόσωπο μου διορίζοντας με Υπουργό σε αυτό το πολύ σημαντικό υπουργείο, οι δραστηριότητες του οποίου επηρεάζουν τον κάθε πολίτη αυτής της χώρας.

Είναι γεγονός πως ήταν επιθυμία μου να υπηρετήσω σε αυτό το υπουργείο. Όπως γνωρίζετε δεν είναι άγνωστος για εμένα αυτός ο χώρος. Ως πανεπιστημιακός συνεργάστηκα με αρκετά από τα τμήματα του Υπουργείου στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων και ερευνών. Μέσα από αυτή τη εποικοδομητική συνεργασία είχα τη δυνατότητα να διαπιστώσω από πρώτο χέρι ότι το Υπουργείο διαθέτει αρίστους επιστήμονες, εξαιρετικούς τεχνοκράτες και ικανότατα στελέχη με τα οποία προσδοκώ ότι μέσα στην επόμενη περίοδο θα συνεργαστούμε αποτελεσματικά για φέρουμε εις περάς το έργο που αναλαμβάνουμε και να φέρουμε πρόοδο σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων του Υπουργείου μας.

Έχουμε μπροστά μας πολλές προκλήσεις και θα πρέπει να συνεργαστούμε για να φέρουμε τομές, να εισάξουμε καινοτομίες ώστε να ενισχύσουμε πολυεπίπεδα τον αγροτικό μας κόσμο, να διαχειριστούμε με το καλύτερο δυνατό τρόπο τους φυσικούς πόρους του τόπου μας. Θα πρέπει να διαχειριστούμε ορθολογικά και με αειφόρο τρόπο τον βιολογικό και περιβαλλοντικό πλούτο που διαθέτει ο τόπος μας για τον οποίο ο καθένας και η καθεμιά θα πρέπει να αισθανόμαστε περήφανοι. Καλούμαστε να διαχειριστούμε προκλήσεις και δυσκολίες που προκύπτουν από νέα δεδομένα όπως αυτά της κλιματικής αλλαγής και της ερημοποίησης αλλά και προκλήσεις σε μια σειρά από άλλα θέματα όπως π.χ. τα θέματα της ευημερίας των ζώων.

Ασφαλώς αφετηρία για την προσπάθεια που θα καταβάλουμε όλοι μαζί είναι το σημαντικότατο έργο που έχει επιτελεστεί τα προηγούμενα 5 χρόνια υπό τη καθοδήγηση του φίλου Υπουργού του αγαπητού Νίκου Κουγιαλη τον οποίο θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη δουλεία που έχει κάνει εδώ στο Υπουργείο, για την ενδελεχή ενημέρωση που μου έχει κάνει για ζητήματα του Υπουργείου αλλά και για τη συνεργασία που είχαμε τα τελευταία χρόνια στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Φίλε Νίκο Κουγιάλη,
Σε παρακαλώ να μη διστάσεις να μας κάνεις κοινωνούς των απόψεων και εισηγήσεων σου γιατί αυτές θα προέρχονται από ένα άνθρωπο με γνήσιο ενδιαφέρον για τα θέματα του υπουργείο και ένα άνθρωπο που έχει αποκομίσει πλούσιες και σημαντικότατες εμπειρίες. Σου εύχομαι υγεία, ξεκούραση στην επόμενη περίοδο και κάθε επιτυχία σε ότι αποφασίσεις να κάνεις».