Ολοκληρώθηκε η καταβολή γεωργικών αποζημιώσεων ύψους €2,6 εκ. για ζημιές που προκλήθηκαν από τον περονόσπορο

Ολοκληρώθηκε σήμερα, με την αποστολή των σχετικών εμβασμάτων, η καταβολή γεωργικών αποζημιώσεων ύψους €2,6 εκ. για ζημιές που προκλήθηκαν από τον περονόσπορο στις καλλιέργειες των αμπελιών και της πατάτας κατά την προηγούμενη καλλιεργητική περίοδο. Το Υπουργικό Συμβούλιο είχε εγκρίνει, κατόπιν πρότασης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, την καταβολή των αποζημιώσεων στη συνεδρία του στις 15 Μαΐου 2019.

Το Υπουργείο Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος στη χώρα μας, ένεκα των ζημιών που προκαλούνται από ακραία καιρικά φαινόμενα, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για άμεση καταβολή των αποζημιώσεων, αποσκοπώντας πρωτίστως στην ανακούφιση των πληγέντων γεωργών και των οικογενειών τους από την απώλεια του εισοδήματός τους, παρέχοντάς τους παράλληλα, τη δυνατότητα επαναδραστηριοποίησης στον πρωτογενή τομέα παραγωγής με την άμεση βελτίωση της ρευστότητας των γεωργικών επιχειρήσεων.

Μέχρι σήμερα, έχουν καταβληθεί σε χιλιάδες πληγέντες αγρότες από αμιγώς εθνικούς πόρους, πέραν των €12 εκ. σε αποζημιώσεις για ζημιές που προήλθαν από ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τον τόπο μας.