Μύθοι και αλήθειες για τα ζώα της Κύπρου

Εσύ, φοβάσαι τα φίδια;

Τι θα έκανες αν έβλεπες μια αράχνη στο δωμάτιό σου;

Τι γνωρίζεις στ’ αλήθεια για την αλεπού;

Ο τρόπος που οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τα ζώα σχετίζεται άμεσα με τις αντιλήψεις που έχουν γι’ αυτά. Λανθασμένες αντιλήψεις για διάφορα ζώα του τόπου μας οδηγούν συχνά σε παράλογο φόβο και καταπολέμηση των ζώων αυτών.

Στο βιβλίο «Μύθοι και αλήθειες για τα ζώα της Κύπρου» συναντούμε έξι παρεξηγημένα είδη ζώων που ζουν στην Κύπρο: την αλεπού, τις νυχτερίδες, τα φίδια, το ανθρωποπούλι, τον σκαντζόχοιρο και τις αράχνες. Μέσα από απλά κείμενα, το βιβλίο επιχειρεί να καταργήσει τις λανθασμένες αντιλήψεις που επικρατούν για τα ζώα αυτά και να συμβάλει στην καλλιέργεια του σεβασμού και στην προστασία τους.

Το βιβλίο αποτελεί συνεργασία του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (Μονάδα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη) και θα διανεμηθεί σε όλους τους μαθητές των Β’, Γ’ και Δ’ τάξεων των δημοτικών σχολείων της Κύπρου.

Συντελεστές:

Συγγραφή κειμένων: Μαρίνα Μιχαηλίδου-Καδή, Χάρης Νικολάου

Συγγραφή εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων: Άννα Σεργίου, Θάλεια Μιχαήλ, Κυριάκος Κεφάλας, Κωνσταντίνος Φάνης, Νικόλας Παπανικόλας, Σιμόνη Πορτακίδου

Εικονογράφηση: Ερμίνα Εμμανουήλ

Φωτογραφίες: Χάρης Νικολάου

Σχεδιασμός/επιμέλεια: Θεόδωρος Κακουλλής

Γλωσσική επιμέλεια: Βέρα Ιωάννου

Γενική εποπτεία: Αραβέλλα Ζαχαρίου

Συντονισμός: Χρίστος Παρπούνας