Ικανοποιημένος από την περιοδεία του σε υπεραγορές ο Υπουργός Γεωργίας. Προτρέπει τους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί με το θέμα της υπερκατανάλωσης

Ικανοποίηση για την κατάσταση που επικρατεί στις υπεραγορές της Κύπρου σε σχέση με τις τιμές, την επάρκεια αλλά και την ποιότητα των αγροτικών προϊόντων και των κρεάτων εκφράζει ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καδής.

Ο κ Καδής επισκέφθηκε σήμερα Υπεραγορές της Λευκωσίας, στο πλαίσιο των επιθεωρήσεων που πραγματοποιούνται ενόψει των εορτών του Πάσχα. Όπως ανέφερε ο Υπουργός, η περιοδεία του στις υπεραγορές ήταν συμβολική, ωστόσο οι απαραίτητοι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες είναι συνεχείς και συστηματικοί. Στόχος του Υπουργείου Γεωργίας, τόνισε ο Υπουργός, είναι να διασφαλίζεται τόσο η επάρκεια τροφίμων, αγροτικών προϊόντων και κρεάτων, όσο και η ποιότητα των κρεάτων και των αγροτικών προϊόντων.

«Είναι με ικανοποίηση που διαπιστώνουμε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν παρουσιαστεί προβλήματα και οι ποσότητες που φτάνουν στις αγορές είναι επαρκείς για να καλύψουν τις ανάγκες των καταναλωτών αλλά και η ποιότητα των προϊόντων είναι εκεί που τη θέλουμε», είπε ο αρμόδιος Υπουργός. Προέτρεψε ωστόσο τους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί στις αγορές τους, να ελέγχουν τις τιμές και την ποιότητα των προϊόντων που αγοράζουν, καθώς και τις σφραγίδες στα κρέατα, προκειμένου να μένουν ικανοποιημένοι από τις αγορές τους. Αναφέρθηκε ακόμα και στο θέμα της υπερκατανάλωσης, τονίζοντας ότι είναι στο πνεύμα των ημερών να παρέχουμε ένα πλουσιοπάροχο γεύμα, ωστόσο, πρέπει να αποφύγουμε τις υπερβολές. Αγοράζοντας περισσότερα από όσα χρειαζόμαστε και κατά συνέπεια πετώντας τρόφιμα, είπε, σπαταλάμε φυσικούς πόρους και επιβαρύνουμε το περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα πληρώνουμε και μεγαλύτερο οικονομικό κόστος. Ερωτώμενος για τυχόν φαινόμενα αισχροκέρδειας σε υπεραγορές, ο κ Καδής υπογράμμισε ότι δεν έχει ενημέρωση για οτιδήποτε το ανησυχητικό. Ο Υπουργός δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τα στελέχη των υπηρεσιών του Υπουργείου του για τους συνεχείς ελέγχους και τον αγώνα που καταβάλλουν προκειμένου να κυλούν όλα ομαλά και ευχήθηκε σε όλο τον κόσμο Καλό Πάσχα.