Έτοιμο να στηρίξει τους αγρότες που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα το Υπουργείο Γεωργίας Ο Υπουργός Γεωργίας πραγματοποίησε ευρεία σύσκεψη στο Κοινοτικό Συμβούλιο του Μουτουλλά

«Προσδιορίστηκαν οι μηχανισμοί μέσα από τους οποίους θα στηριχθούν οι αγρότες της περιοχής Μαραθάσας», διαβεβαίωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής. Ο κ. Καδής κατόπιν ευρείας σύσκεψης που πραγματοποίησε σήμερα με τα Κοινοτικά Συμβούλια των Κοινοτήτων της περιοχής Μαραθάσας, αγροτικές οργανώσεις, κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και γεωργούς της περιοχής Μαραθάσας, τόνισε ότι έχει προσδιοριστεί από το Υπουργείο του η μεθοδολογία μέσα από την οποία θα διορθωθούν και θα βελτιωθούν οι υποδομές των αρδευτικών τμημάτων που έχουν επηρεαστεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός, οι ζημιές που συνδέονται με τη γεωργία, τις υποδομές των κοινοτήτων, τους δρόμους, τους ποταμούς και τα αρδευτικά τμήματα καταγράφονται. Στόχος της σημερινής συνάντησης ήταν να κωδικοποιηθούν οι ζημιές και να προσδιοριστεί ο τρόπος μέσα από τον οποίο θα στηριχθούν οι κοινότητες και οι κάτοικοί τους από τα αρμόδια υπουργεία, διευκρίνισε ο κ. Καδής. Πρόσθεσε ακόμα ότι τα αιτήματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Μεταφορών και του Υπουργείου Εσωτερικών θα διαβιβαστούν στα αρμόδια Υπουργεία, έτσι ώστε να επιληφθούν το συντομότερο δυνατόν των θεμάτων αυτών.

Καταληκτικά, ο κ. Καδής έστειλε το μήνυμα ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό των κοινοτήτων και σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι συνέπειες των ακραίων φαινομένων που έχουν πλήξει τις κοινότητες.

Ο Κοινοτάρχης Μουτουλλά κ. Μαρίνος Χριστοδούλου, εκπροσωπώντας όλους τους Κοινοτάρχες της περιοχής Μαραθάσας, ευχαρίστησε τον Υπουργό για την άμεση ανταπόκριση του και τόνισε την ανάγκη να πραγματοποιηθούν συγκεκριμένα έργα υποδομής ώστε να αντιμετωπίζονται τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα στο μέλλον.
Από πλευράς ΔΗΣΥ, ο βουλευτής κ. Νίκος Νουρής χαιρέτισε την άμεση και τόσο αποτελεσματική αντίδραση τόσο της Κυβέρνησης όσο και των κρατικών υπηρεσιών, για αντιμετώπιση των προβλημάτων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τις ορεινές περιοχές. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ανέφερε ο κ. Νουρής, θα θέσει το θέμα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Από πλευράς ΑΚΕΛ, ο βουλευτής και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας κ. Ανδρέας Καυκαλιάς, πρότεινε η κατάσταση στην περιοχή της Μαραθάσας να αντιμετωπιστεί ως έκτακτη και ζήτησε τη σύσταση διυπουργικής επιτροπής που θα λάβει αποφάσεις και θα συνδράμει στην αντιμετώπιση της κατάστασης.

Σε ακραία καιρικά φαινόμενα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης αναφέρθηκε από πλευράς ΔΗΚΟ ο βουλευτής Μαρίνος Μουσιούτας, σημειώνοντας ότι με τη βοήθεια των αγροτικών οργανώσεων και την άμεση ανταπόκριση του Υπουργού Γεωργίας κατέστη δυνατή η σύσκεψη στη Μαραθάσα.