Επίσκεψη του Κ. Καδή στο ΙΓΕ Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών (ΙΓΕ): Η έρευνα και η καινοτομία στηρίζουν την αγροτική ανάπτυξη στην Κύπρο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα επίσκεψη του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή στο Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών (ΙΓΕ).
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης παρουσιάστηκε από τη Διευθύντρια
του ΙΓΕ η οργάνωση του Ινστιτούτου, οι αρμοδιότητες, οι
κεντρικοί στόχοι και οι δραστηριότητες του, καθώς και οι
άμεσες και σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Διατυπώθηκαν
επίσης εισηγήσεις για νέες δράσεις, δραστηριότητες, και καινοτομίες.
Ειδικότερα, έγινε αναφορά στην τρέχουσα ερευνητική δραστηριότητα από τους
Προϊσταμένους Κλάδων και συζητήθηκαν οι δυνατότητες που
δημιουργούνται για την άντληση και νέων πόρων, ιδιαίτερα από την
Ευρωπαϊκή Ένωση για στήριξη των δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου. Ακολούθησε συζήτηση, στη διάρκεια της οποίας ανταλλάχθηκαν απόψεις για τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν το ΙΓΕ.
Ο Υπουργός εξήρε το πολυσχιδές και πολυσήμαντο έργο που επιτελείται στο ΙΓΕ σε θέματα ζωτικής σημασίας για την αγροτική ανάπτυξη στην Κύπρο, όπως αυτά της γενετικής βελτίωσης και προσαρμογής στις κλιματικές αλλαγές, της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και αποδοτικότητας της φυτικής και ζωικής παραγωγής και της προστασίας φυτών. Όπως τόνισε ο Υπουργός, είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές οι δράσεις του Ινστιτούτου που υλοποιούνται στο πλαίσιο
προγραμμάτων με εξωτερική χρηματοδότηση, τα οποία εξασφαλίζει σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Διαβεβαίωσε, παράλληλα, ότι το ΥΓΑΑΠ θα συνδράμει ουσιαστικά στην προσπάθεια για διάχυση, αξιοποίηση και προβολή του σημαντικού έργου που επιτελεί το ΙΓΕ και εξέφρασε την πρόθεσή του για την περαιτέρω αναβάθμιση του.