Επέκταση δικτύου Πράσινων Σημείων στην περιοχή της Αμμοχώστου Συνάντηση Υπουργού Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος με τις Τοπικές Αρχές

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι η περιοχή της Ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου δεν διαθέτει κανένα Πράσινο Σημείο, το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με τις Αρμόδιες Υπηρεσίες, ολοκληρώνει άμεσα την αξιολόγηση και ολοκλήρωση του σχεδιασμού του νέου δικτύου Πράσινων Σημείων στην περιοχή», δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστας Καδής, σε συνάντηση που είχε σήμερα με τους Δημάρχους και τους Κοινοτάρχες της περιοχής, στην Κοινότητα Αυγόρου.

Ο κ. Καδής τόνισε, παράλληλα, ότι θα δοθεί προτεραιότητα στις περιοχές της Αμμοχώστου με δυνατότητα χρηματοδότησης των Πράσινων Σημείων από την υφιστάμενη προγραμματική περίοδο, η οποία λήγει το 2022. Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στην αδειοδότηση Πράσινου Σημείου στο Παραλίμνι και στην έναρξη διαδικασίας για τη συγχρηματοδότηση τριών νέων Πράσινων Σημείων, στο Αυγόρου, στη Δερύνεια και στη Σωτήρα.

Κατά τη συνάντηση του Υπουργού με τους εκπρόσωπους των Τοπικών Αρχών, διαπιστώθηκε η επείγουσα ανάγκη για κατασκευή νέων Πράσινων σημείων, τα οποία θα συμβάλουν στην ορθολογική διαχείριση των αποβλήτων προσφέροντας εναλλακτικές λύσεις προς τους κατοίκους της περιοχής. Ο Υπουργός ενημέρωσε ότι το Τμήμα Περιβάλλοντος έχει ήδη πραγματοποιήσει επιτόπιες επισκέψεις σε προτεινόμενους χώρους κατασκευής Πράσινων Σημείων στα όρια των πιο πάνω Δήμων και Κοινοτήτων. Οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών εξέφρασαν την έντονη επιθυμία τους να κατασκευαστούν το συντομότερο δυνατό τα Πράσινα Σημεία, διαβεβαιώνοντας ότι τα όποια προβλήματα προκύψουν θα αντιμετωπιστούν.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δήμων Αγίας Νάπας, Παραλιμνίου, Σωτήρας και Δερύνειας, καθώς και των Κοινοτικών Συμβουλίων Αυγόρου, Δάσους Άχνας, Λιοπετρίου, Φρενάρους και Αγ. Γεωργίου Αχερίτου.