Εισηγήσεις της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων για την αειφορική διαχείριση του νερού Την έκθεσή της για τη λειψυδρία κατέθεσε στον Υπουργό Γεωργίας

Την Έκθεση «Λειψυδρία στην Κύπρο: Ο Ρόλος, οι Ευθύνες και οι Ενέργειες των Πολιτών και της Πολιτείας για την Αειφορική Διαχείριση του Νερού», παρέδωσαν στον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστα Καδή, τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος της 3ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες και κατά τη διάρκειά της συζητήθηκαν τα πορίσματα που πηγάζουν από την εν λόγω Έκθεση.

Η αντιπροσωπεία της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων ζήτησε όπως η Πολιτεία αφουγκραστεί του νέους πολίτες και τις ανησυχίες τους σχετικά με το θέμα της λειψυδρίας και της αειφορικής διαχείρισης των υδάτινων πόρων της Κύπρου, λαμβάνοντας υπόψη και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Η αντιπροσωπεία κατέθεσε τις απόψεις της σχετικά με μέτρα σωστής τιμολόγησης του νερού, ορθολογικής διαχείρισης των υδάτινων πόρων καθώς και για προγράμματα ενημέρωσης και εκπαίδευσης με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού. Τόνισε επίσης τη σημασία αξιοποίησης των καλών πρακτικών διαχείρισης των υδάτινων πόρων που έχουν εφαρμόσει άλλα κράτη και τα οποία έχουν αναπτύξει κατάλληλη τεχνογνωσία καθώς και τη συνεργασία με άλλα Υπουργεία για εξεύρεση λύσεων στο υδατικό.

Ο κ. Καδής εξέφρασε τα συγχαρητήριά του προς τους Νέους Αντιπρόσωπους για την εξαιρετική δουλειά αλλά και για την ευαισθησία που επιδεικνύουν στα θέματα της αειφορικής ανάπτυξης του τόπου μας. Τους διαβεβαίωσε παράλληλα ότι το Υπουργείο του αναγνωρίζει τις υποχρεώσεις της Πολιτείας και ότι έχει ήδη θέσει ψηλά στην ιεραρχία τα θέματα της υδατικής πολιτικής. «Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος εργάζεται με συνέπεια και μεθοδικότητα για την εξεύρεση και εφαρμογή άμεσων λύσεων για ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων της Κύπρου, με σωστή και δίκαιη τιμολόγηση», διαβεβαίωσε ο Υπουργός.

Τέλος, ο κ. Καδής τόνισε ότι η Έκθεση των Νέων Αντιπροσώπων θα μελετηθεί από τα αρμόδια Τμήματα του Υπουργείου Γεωργίας, με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση των εισηγήσεών της.