Δωρεά του Δικτύου SupportCY στο Τμήμα Δασών

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020 στην Αθαλάσσα, εκπρόσωποι του Δικτύου SupportCY, της Τράπεζας Κύπρου και του Οργανισμού REACTION, παρέδωσαν στον Διευθυντή του Τμήματος Δασών, κ. Χαράλαμπο Αλεξάνδου, στην παρουσία του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστα Καδή, έξι βενζινοκίνητα αλυσοπρίονα και έξι βενζινοκίνητα θαμνοκοπτικά,  μέσω του μέλους  του Δικτύου SCB DIY Company (Leroy Merlin), για την πρόληψη και αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.  Παρέδωσαν επίσης δύο Tablets για τις ανάγκες του Γενικού Κέντρου Επιχειρήσεων του Τμήματος Δασών, προσφορά της εταιρείας Bionic.

Ο Υπουργός και ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών ευχαρίστησαν την εκπρόσωπο της Πρωτοβουλίας, Διευθύντρια Εταιρικής Υπευθυνότητας της Τράπεζας Κύπρου, κ. Έλλη Ιωαννίδου, για την προσφορά και συνεχάρησαν την Πρωτοβουλία και τα μέλη που την στηρίζουν, χαρακτηρίζοντας την ως πράξη που αποδεικνύει το ενδιαφέρον και την αγωνία όλων για την αναγκαιότητα προστασίας των δασών από τη λαίλαπα των πυρκαγιών.

Αναφέρθηκαν επίσης στη σημασία του εθελοντισμού και τα απτά αποτελέσματα που καταγράφονται τόσο στην πρόληψη και καταστολή των δασικών πυρκαγιών, όσο και στην αποκατάσταση των καμένων περιοχών.