Δηλώσεις Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος μετά τις επισκέψεις του σε υπεραγορές της επαρχίας Λευκωσίας: Εντατικοί έλεγχοι για την περίοδο του Πάσχα

Με στόχο τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες προβαίνουν όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, σε εντατικούς ελέγχους επιπλέον των ελέγχων ρουτίνας των υποστατικών παραγωγής και διάθεσης ζωοκομικών προϊόντων.
Μέχρι σήμερα δεν έχουν σημειωθεί οποιαδήποτε ουσιαστικής φύσης περιστατικά
ακαταλληλότητας ζωοκομικών προϊόντων ή περιστατικά που να καταδεικνύουν την όποια, από μέρους των υπεύθυνων των επιχειρήσεων τροφίμων, παραβίαση των προνοιών της κείμενης νομοθεσίας για παραγωγή μη ασφαλών τροφίμων.
Ο μέχρι σήμερα ρυθμός σφαγής ζώων κυμαίνεται στο ίδιο περίπου επίπεδο με πέρσι. Μέχρι σήμερα, έχουν σφαγεί 25288 ζώα, σε σχέση με πέρσι που ήταν 27000.
Οι αρμόδιες αρχές θα συνεχίσουν το έργο τους στοχεύοντας στη διασφάλιση της
υγείας και ευημερίας των καταναλωτών μαζί με τη διασφάλιση, μέσω της
εφαρμογής της προβλεπόμενης πρό σφαγής αναισθησίας, της ευημερίας των
ζώων τα οποία οδηγούνται προς σφαγή για παραγωγή κρέατος προς κατανάλωση.
Με την ευκαιρία αυτή, θέλω να εκφράσω την ευαρέσκειά μου προς όλες τις κυβερνητικές υπηρεσίες που εμπλέκονται σ’ αυτόν τον κεφαλαιώδους σημασίας τομέα, καθώς και στο προσωπικό τους που με αφοσίωση και σε αρκετές περιπτώσεις σε βάρος του προσωπικού τους χρόνου, εργάζονται υπερωριακά προκειμένου να διασφαλιστεί η επάρκεια ασφαλών και ποιοτικά κατάλληλων ζωοκομικών προϊόντων στην αγορά.
Εύχομαι σε όλους Καλή Ανάσταση και Χρόνια Πολλά.