Δηλώσεις του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου στις 4.9.2019

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καδής δήλωσε σήμερα, στους δημοσιογράφους, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο, ότι «η Κυβέρνηση πρωτοστατεί στις προσπάθειες για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μέσω δεντροφύτευσης, ενισχύοντας τις δικές της προσπάθειες και υποστηρίζοντας όλες τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται την τελευταία περίοδο.

Το Τμήμα Δασών πολλαπλασιάζει την παραγωγή δεντρυλλίων, μεγάλο μέρος τους παρέχεται δωρεάν σε οργανωμένα σύνολα και κυβερνητικές Υπηρεσίες για δεντροφυτεύσεις, οι οποίες πρέπει να γίνονται συντονισμένα για το τι και πού φυτεύεται καθώς και για τη συντήρηση τους.

Αυτό είναι κάτι που θα συζητήσουμε με τους ενδιαφερόμενους για να συμβάλουν στην προσπάθεια να πρασινίσουμε την Κύπρο. Σε αυτή την προσπάθεια μαζί μας είναι οι Επίτροποι Περιβάλλοντος και Εθελοντισμού.

Την περίοδο Νοεμβρίου – Φεβρουαρίου θα παραχωρηθούν πέραν των 70 χιλιάδων δεντρυλλίων και εκατοντάδες χιλιάδες θα παραχθούν το επόμενο διάστημα».

Αναφερόμενος σε άλλη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Καδής σημείωσε την αναβάθμιση του Δασικού Κολλεγίου για το οποίο «αποφασίστηκε όπως αξιολογηθεί και πιστοποιηθεί ως Σχολή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με επαγγελματική κατεύθυνση με εκπαιδευτικά προγράμματα τόσο για το Τμήμα Δασών όσο και με άλλα τριετή προγράμματα για δασικούς λειτουργούς. Δεν θα έχουν απευθείας είσοδο στη Δημοσία Υπηρεσία, αλλά θα μπορούν να διεκδικήσουν μια θέση».

Πρόσθεσε ακόμη ότι το Δασικό Κολλέγιο θα έχει συνεργασία με κυπριακά πανεπιστήμια και ιδρύματα ανώτερης εκπαίδευσης της Κύπρου και του εξωτερικού.