Διερεύνηση των επιπτώσεων της πανδημίας στον αγροτικό κόσμο

Περιοδεία σε όλη την Κύπρο άρχισε ο Υπουργός Γεωργίας

Επισκέψεις σε ολόκληρη την Κύπρο πραγματοποιεί ο Υπουργός Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστας Καδής, για να διαπιστώσει τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού στον αγροτικό κόσμο καθώς και να συζητήσει την αποτελεσματικότητα των μέτρων που λήφθηκαν από την Κυβέρνηση για την αντιμετώπισή τους.

Με αφορμή τη χθεσινή περιοδεία του στην Επαρχία Λάρνακας, ο Υπουργός Γεωργίας εξέφρασε την ικανοποίησή του διότι οι συνθήκες επιτρέπουν ξανά την πραγματοποίηση επισκέψεων σε αγροκτήματα και κτηνοτροφικές μονάδες και γενικά συναντήσεων με τον αγροτικό κόσμο, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα για άμεση ανατροφοδότηση και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων.

Στο ίδιο πλαίσιο, την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιουνίου, ο Υπουργός θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, όπου θα επισκεφτεί τις ΣΕΔΙΓΕΠ Σωτήρας και Παραλιμνίου και θα έχει συναντήσεις με παραγωγούς της περιοχής.  Θα επισκεφτεί επίσης μποστάνια καρπουζιών στον Πρωταρά καθώς και συσκευαστήρια πατατών στο Λιοπέτρι και στην Ξυλοφάγου, όπου θα συμμετάσχει και σε ανοιχτή συγκέντρωση αγροτών.

Τις αμέσως επόμενες μέρες, ο Υπουργός θα επισκεφτεί και άλλες περιοχές της Κύπρου, ως ακολούθως:

    • Πέμπτη 18/6 Περιοδεία στην περιφέρεια Σολέας (10:00-15:00) και συμμετοχή σε συγκέντρωση αγροτών στον Αστρομερίτη (17:00).
    • Δευτέρα 29/6 Περιοδεία στην Επαρχία Λεμεσού (09:00-14:00).
    • Πέμπτη 2/7 Περιοδεία στην Επαρχία Πάφου (09:30-15:00).
    • Παρασκευή 10/7 Περιοδεία στην περιοχή Φαρμακά και Παλαιχωρίου (09:00-13:00).