Εκδήλωση στο Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος με θέμα: «Ο τόπος μας…στο πιάτο σας»

Εκδήλωση με αφορμή την έκδοση του περιοδικού μαγειρικής με τίτλο «Ο τόπος μας… στο πιάτο σας», το οποίο θα κυκλοφορήσει με τις εφημερίδες ημερήσιας κυκλοφορίας στις 5 Ιανουαρίου 2020,  θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή, στις 11:30 π.μ.-1:00 μ.μ, στο Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστας Καδής.

Η έκδοση του περιοδικού μαγειρικής εντάσσεται στο πλαίσιο της προώθησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 αλλά και της ενημέρωσης του κοινού για τα οφέλη του προγράμματος στην κοινωνία. Το περιοδικό περιλαμβάνει ξεχασμένες συνταγές αλλά και νεότερες, με έμφαση στα τοπικά προϊόντα. Πρόκειται για μια συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, μέσω της Διεύθυνσης Τεχνικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και τα Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ).

Για τις ανάγκες του περιοδικού, συγκεντρώθηκαν συνολικά πέραν των 50 συνταγών, ενώ εντοπίστηκαν και καταγράφηκαν ξεχασμένες τοπικές συνταγές όπως: «ΤΟΥΜΑΤΣΙΑ ΜΕ ΒΡΑΣΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΛΟ», «ΑΠΟΧΤΙΝ ΜΕ ΦΑΣΟΛΑΚΙ», «ΜΑΡΤΑΓΓΟΥΡΕΣ ΜΕ ΚΑΡΑΟΛΟΥΣ» και πολλές άλλες. Επιπρόσθετα, έχουν καταγραφεί παραδοσιακές συνταγές σε μοντέρνα έκδοση.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει ενημέρωση για την έκδοση του περιοδικού και τους στόχους που έχουν τεθεί για προώθηση των παραδοσιακών και ξεχασμένων κυπριακών συνταγών και προϊόντων. Θα παρουσιαστούν επίσης, δείγματα των συνταγών, ενώ καθηγητές και μαθητές του Τμήματος Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Επαγγελμάτων του Υπουργείου Παιδείας έχουν αναλάβει την ετοιμασία των εδεσμάτων και των ποτών.

Ανάμεσα σ’ άλλα, πρόκειται να προσφερθούν χαλλούμια και φέτα που ετοίμασαν οι μαθητές του κλάδου Γαλακτοκομίας των ΜΙΕΕΚ και ψωμιά από τον κλάδο Αρτοποιίας/Ζαχαροπλαστικής.